Too good to go pakket; inhoud en wat ik ermee doe

Deze week kocht ik weer een verrassingspakket via de app too good to go. Een initiatief tegen voedselverspilling dat nog steeds hard aan het groeien is. Je koopt een pakket en krijgt daarvoor een pakket van ongeveer drie keer de aankoopwaarde. Dit zijn producten die op de datum of bijna op de datum zijn. Zelf vind ik het een ontzetten leuk concept en koop ik regelmatig zo een verrassingspakket; in deze blog deel ik een van die pakketten met jullie en laat ik weten hoe ik de producten heb gebruikt.

Verassingspakket Plus

Als ik weet dat ik ergens in de week dichtbij een winkel ben die zich heeft aangesloten bij de app zet ik hetwel eens als alarm in mijn telefoon om de dag ervoor een pakket te kopen. Dit keer was diet het geval, ik bedacht me ergens op de avond een pakket te willen kopen en dit was een van de weinigen die nog wat in de aanbieding hadden. Over mijn vorige pakket van deze plus was ik niet meteen razend enthousiast maar zeker wel tevreden dus kocht ik weer een pakket. Mijn andere pakket van deze plus kun je hier bekijken. Ik heb €4,99 betaald en dan zou de waarde rond de €15 moeten zijn.

Dit zat er in mijn pakket
  • Verse grillworst
  • Hollandse wokgroenten
  • Quiche met spinazie en geitenkaas
  • Salade pesto tomaat
  • Verse rundvleessalade
  • Indische gehaktballetjes

Nou wil ik niet als een zeur overkomen maar was ook nu niet meteen heel enthousiast maar zeker tevreden met een hoop lekkers. Stiekem hoop ik ook altijd op goed in te vriezen producten en dat was in dit geval wat minder ook al drnk ik achteraf dat ik hiervan ook wat had kunnen invriezen.

Een voordeel van dit pakket is dat ik hem al op 11.00 op kon halen en dus meteen heb kunnen lunchen met dit pakket. Een lekkere salade waar ik ook nog wat worst doorheen heb gedaan. De kinderen aten broodjes grillworst.

Die avond heb ik de quiche klaargemaakt, de groenten gewokt in een zoete ketjapsaus en daarbij ook de gehaktballetjes gegeten. Een maaltijd met voor ieder wat wils.

De rundvleessalade had ik er wel bijgepakt bij de lunch maar de structuur was raar. Ik kon er eigenlijk niets uit smeren omdat het als een geheel bij elkaar bleef. Aangezien ik dit niet gewend ben van een rundvleessalade en in combinatie met de datum heb ik besloten die gok niet te wagen. Ik ben niet heel erg gefocust op data en ben van mening dat je altijd je intuigen moet gebruiken. Soms zijn dingen voor het verlopen van de houdbaarheidsdatum al niet meer goed en soms juust daarna nog even wel goed. Nu twijfelde ik dus en dan neem ik in dit geval mijn verlies. De datum was nog goed dus ik meld dat dan verder ook niet meer via de app of bij de winkel, dit hadden ze nooit kunnen weten en de rest van het pakket was heerlijk.

Wat vinden jullie van dit pakket?

Huisvlijt

6 gedachten over “Too good to go pakket; inhoud en wat ik ermee doe

  1. Wat een toffe serie. Ik heb het allemaal bekeken. Leuk om te zien wat je ermee maakt. Hie in de buurt is er nog geen supermarkt die eraan mee doet, wel bakkers. Daar hebben we regelmatig een pakket van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s